WIJNDOMEIN & LANDGOED TEN KAPITTELBERG
HERSELT • De heuvelkam van Diest tot Aarschot is de geografische overgang tussen Kempen en Hageland. De zuiderflanken van deze heuvelrug vormden eeuwen geleden onze Vlaamse Wijngaardgordel. Een typisch voorbeeld hiervan is zeker wel de Kapittelberg te Herselt.

De zuiderflank van de Kapittelberg is beplant met 14.000 wijnranken en deint uit in een groene vallei, waar de natuur nog echt is en waar het landschap tot stilte dwingt.

De Kapittelhoeve werd in 1963 terug opgebouwd, een wijngaard werd aangelegd en sinds 1964 groeien, gedijen en rijpen hier de Kapittelwijnen (De Witte Kapittel, Edelrood, Nobelwit)

"De Witte Kapittel" was de bijnaam van de laatste bewoner van de Kapittelhoeve. Het is een lichte droge fruitige witte wijn, gevinifieerd volgens Franse normen. Met geen restsuiker is deze witte wijn voor diabetici uiterst geschikt. Het lage alcoholgehalte (max. 11% vol.) laat alle fruitige en typische eigenschappen van deze Kempense wijn tot hun volle recht komen, wat de Witte Kapittel bij velen zo geliefd maakt.

Een wandeling rond de wijngaard of in de naburige bossen werkt ontspannend en zal uw wijntje achteraf nog beter tot zijn recht doen komen.

Een geleid bezoek na afspraak, is steeds mogelijk. Dit bezoek omvat : een kleine wandeling door de wijngaard, bezoek aan de wijnkelder en uiteraard een wijnproeverij in de 15e eeuwse wijnschuur.
mail ons
0032.014 / 54 85 35
Kapittelbergstraat 4
2230 Herselt
breng me hierheen